Synsprøve

En synsprøve avdekker hvordan du ser på ulike avstander, om øyene jobber riktig sammen og om det finnes unormale tilstander i øynene som krever legehjelp eller annen oppfølging. Sjekk av fargesyn, stereosyn samt fokuseringsevne inngår også. Er du nærsynt, langsynt, har skjeve hornhinner eller annet så avdekker vi ditt behov i forhold til dette og gir deg råd om hva slag synshjelp du måtte trenge i din hverdag.

 

Alle våre optikere har diagnostikakompetanse, det vil si at vi ved behov kan bruke medikamenter som lammer muskulaturen rundt iris/linse. Dette for og lettere finne rett styrke(gjelder særlig for barn) eller for å få bedre innsyn på netthinnen ved små pupiller (gjelder særlig for eldre).

 

Ved en utvidet synstest utfører vi en grundig øyehelseundersøkelse. Trykkmåling i forhold til grønn stær og bilde av netthinnnen hvor både øyesykdommer og generelle sykdommer som diabetes og høyt blodtrykk kan oppdages.

 

Optikere har direkte henvisningsrett og ved mistanke om øyesykdommer, skade eller annet henviser vi til andre instanser i helsevesenet, lege eller øyelege.

 

kompetanse

 

Det stilles ulike krav til synet i forskjellige yrker, som yrkessjåførers krav til bilkjøring i de ulike førerkortklassene. Optikeren kan utføre de tester som er nødvendig for å kunne bekrefte om et slikt krav fylles eller ikke. Dette gjelder også førerkortattest i forbindelse med vanlig oppkjøring.

 

Øynenes evne til å samarbeide sjekkes også i en synstest. Ved utslag anbefaler vi en utvidet samsynstest for å gi best mulig behandling for hver pasient, det kan være spesielle briller eller eventuelt synstrening/synsterapi. Det kan du lese mer om her.

 

Databriller, arbeidsplassbriller og vernebriller

Arbeidsmiljølovens forskrift «arbeid ved dataskjerm» kap.5 § 11 gir ansatte en rett til sjekk av synet for å avsløre eventuelle behov for og tilskudd til databriller der pc brukes som verktøy i jobb. Vi tilpasser løsninger for dette, og kan komme på bedriftbefaring for å tilrettelegge for riktig lys og finne best mulig brilleløsning for den enkeltes arbeidsplass.

 

Databriller kan være en enstyrkeløsning, en flerstyrkeløsning hvis du jobber litt bredere og med flere avstander, eller en romløsning som gjør at du kan se bra ut til 4-5 meter men samtidig se bra på nært feks i møtevirksomhet, skrankearbeid.

Vernebriller er også påkrevd på mange arbeidsplasser. Vi fører vernebriller fra Nordic Protection, som har mange forskjellige typer og løsninger som vi individuelt tilpasser. Se link for mer info: http://nordic-protection.no/

 

Vi tilbyr bedriftsavtaler med svært konkurranse dyktige priser på ulike pakkeavtaler som tilpasses den enkelte bedriften. Det er absolutt en fordel for bedriften når flere har behov for slike løsninger. Send oss gjerne en mail for mer info. Vår kjede C-optikk, tilbyr også landsdekkende avtaler slik at større firmaer lett kan finne en C-optiker der avtalen kan benyttes.

 

Evaluering av tørre øye

Tørre og såre øyne kan ha flere årsaker. Det kan skyldes allergi, linsebruk, overgangsalder, ulike hudsykdommer, bruk av ulike medisiner, reumatiske lidelser etc. Mange er plaget med rennende øyne og er ikke klar over at dette også er en form for tørre øyne, hvor det ytre laget av tårefilmen er ustabilt.

 

Om du er plaget med tørre øyne anbefaler vi en utvidet time hvor vi sjekker årsaken til et «tørt» øye og kommer med anbefalt behandling. Vi ser på fremre del av øyet, tårefilm, øyelokk, hud, og kjertler langs øyelokk. Og utfører tester som sjekker tårefilmkvalitet, kjertelproduksjon, tåreproduksjon og om hornhinnen i øyet er påvirket. Testene gir oss svar på hvilke type behandling du har behov for. Type behandling kan være ulike dråper som har ulik effekt på øyet, hygienetiltak, varme omslag, kosthold eller vitamintilskudd. Forskning har vist at man ved å gi riktig type behandling har stor gevinst for å unngå

«tørre» og såre øyne.

 

Kontaktlinsetilpassing og kontroller av alle typer linser også multifokale- og fargede linser

Linser gir deg frihet- kjøp de hvor, når og hvordan det passer deg. Vi tilpasser aller typer kontaktlinser. Du får alltid prøve linser gratis før du kjøper! Hos oss møter du alltid en optiker som har linsekompetanse!

 

Hos oss kan du kjøpe linser på flere måter:

•   I butikk: Der kan du få prøv linser og vi svarer på de spørsmål du har om linser og linsebruk. Vi bestiller hvis

vi ikke har din linse på lager så de kan hentes når det passer for deg.

•   På nett: I vår nettbutikk http://www.coptikk.no/ kan du kjøpe linser av oss når det passer deg og

få de sendt hjem i postkassen.

Her får du gunstige priser og tar du linsekontroll hos oss gir vi deg ytterligere 5% rabatt på alle kjøp.

Kontakt oss for hjelp for å komme igang på nett.

•   Abonnement: Linseboksen. Her kan du tegne et abonnement slik at du får linser rett hjem i postkassen hver måned,

og betaling skjer via avtalegiro i banken din. Fordelen her at denne inkluderer alle linsekontroller du måtte trenge

gjennom året. Ingen bindingstid og du vil kunne pause i levering når du måtte trenge det.

 

Mer produktinfo om de ulike linsene finner du på www.coptikk.no

Du kan lese mer om fordelene på http://www.linseboksen.no/. Kom innom så oppretter vi et abonnement for deg.

 

Det er viktig å ta en linsekontroll med jevne mellomrom, dette for å sjekke hvor godt øynene tolererer linsene. En optiker kan se tegn på om man bør bytte linsetype eller redusere bæretid før du merker det selv. Og komme med tips og tiltak for å bedre linsebruken. Bruker du endagslinser anbefales det en kontroll minst en gang i året, ved døgnbruk minst hver 6. måned.

 

Skytterbriller
Vi tilpasser ulike typer skytterbriller og beskyttelsesbriller til ulike grener innen skyting. Pistolskyting, rifle, skiskyting,

baneskyting, jakt etc. Vi har god erfaring fra slik tilpassing til skyttere i ulike grener. I feltskyting tilpasses en beskyttelsesbrille

som også kan lages med styrke hvis det er behov for det. Eventuelt kan man bruke kontaktlinser. Det er også mulig å få ulike filterglass for å se best mulig under ulike lysforhold. På bane der man skyter på blink vil noen trenge en egnet skytterbriller

for å se sikte og blink samtidig. Vi kan komme på befaring om ønskelig, for vurdering av lysforhold under skyting.

Skyting stående og liggende krever av og til forskjellig tilpasning.

 

Vi forhandler Knobloch skytterbriller som produserers i Tyskland Se link for mer info: www.knobloch-schiessbrillen.de.

Vi fører også en egnet beskyttelsesbrille fra Adidas, som kan dekke behov hos ulike skyttere. Se flg link for mer info:

Adidas Terrex-Pro. En brille som lett kan endres og brukes som vanlig solbrille eller ved ulike fritidsaktiviteter.